Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира, че НАТО е в готовност да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира, че НАТО е в готовност да
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е в готовност да защити Румъния и всеки съюзник

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира, че НАТО е в подготвеност да отбрани Румъния, в случай че е належащо, оповестява " Романия инсайдър ".

Коалиция от войски от Франция, Канада, Белгия, Холандия и САЩ беше разположена в източния фланг на НАТО, от Балтийско до Черно море, през последните месеци.

Генералният секретар на НАТО сподели, че това изпраща ясно обръщение, че " НАТО е подготвен да отбрани Румъния и всички други съдружници ".

Столтенберг също удвои поддръжката на НАТО за правото на Украйна на самозащита " колкото е належащо ". Той разяснява, че войната на Русия против Украйна е трансформирала Черно море във военна зона, което допуска нарасналото стратегическо значение на Румъния.

Генералният секретар също по този начин изрази благодарността на алиансите към Румъния за нейния принос към споделената сигурност на членовете и 2% от Брутният вътрешен продукт, които Румъния отдели за разноски за защита. " Вие давате образец, когато става дума за разноски за защита ", сподели Столтенберг.

Множество елементи на НАТО от Съединени американски щати, Испания и Франция сега са ситуирани в Румъния, като дружно образуват бойна група.

Последното способства за усилване на военното съдействие на Румъния с Франция и имплицитно за укрепване на сигурността на евроатлантическото пространство на източния фланг.

Румъния също е ключов обект за системата за защита от балистични ракети на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР